De auteurs ...

... houden ervan als inhoudelijke professionals en hun klanten samen met plezier meer resultaat halen.

De auteurs zijn beiden ondernemer, trainer, teamcoach en coach. Allebei inhoudsjunkies, dol op hun eigen vak. Allebei consultant en manager. En daarmee zijn ze helemaal hun eigen doelgroep. Practice what you preach. Samen vormen Maarten en Jan Willem met veel plezier de directie van Dreamfactory.

JW-Maarten-koppen.PNG

Eerder schreven ze:

Opdrachtgever GezochtOpdrachtgever Gezocht - Acquisitie als onderdeel van je werk

Het lijkt logisch om inhoudsdeskundigen een rol te geven bij het verwerven van opdrachten. Zij hebben inhoudelijke kennis, worden door de klant vertrouwd, en zijn de ogen en oren van de organisatie. Toch lukt het veel organisaties niet om de professionals commercieel in beweging te krijgen. Veel professionals hebben niet zoveel kennis van (of affiniteit met) het 'verkopende' deel van hun activiteiten. Hier spelen dezelfde thema’s als bij Collega gezocht. We willen niet opscheppen en wel met enthousiasme en gepaste trots ambassadeur zijn van ons bedrijf.

Opdrachtgever tevreden  -  Van inhoudelijk expert naar adviserende partneromslagOT

Opdrachtgevers tevreden houden, vraagt om meer dan inhoudelijke vakkennis alleen. Hoe zorg je dat je klant naar je luistert? Dat vraagt om een beetje lef. Proactief hulp aanbieden, in plaats van wachten tot je gevraagd wordt. Je klant aan het denken zetten. Veel organisaties willen dat hun mensen meer vertrouwde adviseur worden. Of Trusted Advisor, of hoe je het ook wilt noemen. In elk geval: dat ze zorgen dat klanten hen zien in een partnerrol. Dat is niet alleen goed voor de klanttevredenheid, maar het zorgt ook voor meer opdrachten, minder tariefdruk, langlopende relaties en meer referenties. Bovendien vinden de professionals zelf het ook fijn.

ons bedrijf: Dreamfactory

Inhoudelijk sterke professionals zijn vaak goed in hun vak. Als het gaat om het nemen van de rol van ‘vertrouwde adviseur’ en het zien en opvolgen van commerciële kansen, ligt er bij organisaties nog veel onbenut potentieel. En dat geldt natuurlijk ook voor het vinden van nieuwe collega’s. Dat potentieel zetten we met plezier om in resultaat.

We hebben met ons team jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties met inhoudelijke sterke professionals als architecten, consultants, ontwerpers, ingenieurs, advocaten, techneuten en andere hoogopgeleide professionals. Wij helpen deze professionals en hun managers met veel plezier met:

  • Zorgen dan professionals een rol spelen bij het vinden van (vervolg)opdrachten
  • Innemen van de rol van vertrouwde adviseur
  • Meer collega's vinden via het eigen netwerk
  • Manager helpen met zorgen dat de inhoudelijk sterke professionals enthousiast worden voor deze delen van het werk, en het ook daadwerkelijk gaan doen.

Dat doen we met praktijkbegeleiding, coaching, training, advies en vriendelijk geweten. Liefst korte praktische sessies gedurende een langere periode. Voor meer informatie kijk op onze website of neem contact op: www.dreamfactory.nl.

PS

We helpen onze klanten nu met tien enthousiaste mensen. ver de kracht van via-via gesproken: ken jij wellicht nummer elf en twaalf?  Zie onze website voor de vacatures.
Met onze hartelijke dank!